Kaart wordt geladen...

Datum/tijd
Datum: 11-09-2018 - 13-09-2018
Hele dag

Locatie
UMC Groningen

Categorieën


De cursus ‘Cytologie en histologie van bloed en beenmerg’ voor medici en klinisch chemici is vernieuwd! Er is nu voor een modulaire opbouw gekozen, waarbij wordt gestart met een halve dag met normale en reactieve beelden gevolgd door twee dagen basisdiagnostiek. De gevorderdencursus vindt weer plaats in 2019.

In de cursus staat de samenwerking tussen cytologen en histologen centraal. Korte voordrachten worden steeds afgewisseld met goed gevulde practica, waarbij een optimale interactie tussen cursisten onderling en tussen cursisten en docenten wordt nagestreefd. U wordt vertrouwd gemaakt met de praktische diagnostiek van maligne en niet-maligne hematologische aandoeningen voor wat betreft het microscopisch onderzoek. Waar nodig wordt de rol van immunofenotypering, cytogenetica en additionele technieken belicht.

De opbouw van de cursus stelt u in de gelegenheid om naar wens één module of twee opeenvolgende modules te volgen.

Van de cursisten wordt tenminste enige basiskennis van normale bloed- en beenmergmorfologie verwacht.

Module 1:  halve dag (11 september) introductiecursus. Normale en reactieve beelden in bloed en beenmerg, inclusief histologie.
Module 2:  twee dagen (12 & 13 september) basiscursus. Ziektebeelden die in de dagelijkse praktijk voorkomen, waaronder de meest voorkomende myeloproliferatieve neoplasmata en myelodysplastische syndromen, lymfatische maligniteiten en acute leukemieën.

Meer informatie en inschrijven kan via de website van het Wenckebach Instituut.